Verhuistips

7 april 2015

Hieronder vind u nuttige en handige verhuistips, waarmee u uw verhuizing zo soepel mogelijk kan laten verlopen.

Verhuistip 1:

Begin op tijd

Begin ruim op tijd. Begin met inpakken, zodra u verhuisdozen hebt aangeschaft en/of een opslagruimte huurt. Pak elke dag enkele dozen in.

Verhuistip 2:

Plan, organiseer en stippel de verhuizing aandachtig uit

Pak elke kamer afzonderlijk in. Gebruik voor elke kamer aparte dozen. Dit komt van pas wanneer je weer gaat uitpakken. Zorg dat je veelgebruikte spullen snel kunt terugvinden.

Verhuistip 3:

Breng nummering aan op verhuisdozen

Geef elke doos een nummer. Duid aan naar welke kamer de doos moet worden gebracht. Maak per kamer een lijst van de dozen en noteer ook het totaal aantal dozen. Het is een goed idee om wat ruimte op de lijst vrij te laten voor eventuele opmerkingen en vermelding van waardevolle spullen.

Verhuistip 4:

Bescherm waardevolle spullen

Wasmachine alleen verhuizen met vastgezette trommel. Kleine planten bij elkaar in een verhuisdoos zetten. Houdt belangrijke papieren in de handbagage.

Verhuistip 5:

Voorkom verschuiven van je spullen in een doos

Vul onvolledige dozen met vulmateriaal, zodat de inhoud van de doos niet kan verschuiven. Zorg ervoor dat je voldoende vulmateriaal hebt.

Verhuistip 6:

Pak dozen zorgvuldig in (zware spullen onderin en lichte spullen bovenin)

Sluit alle dozen goed en kleef ze dicht. Zorg ervoor dat de dozen het gewicht kunnen dragen. Stop zwaardere spullen onderaan in een doos en lichtere spullen bovenin. Probeer de dozen niet te zwaar te maken (maximaal 20 kilo), dit vergemakkelijkt het verhuizen. Een vuistregel: hoe zwaarder de voorwerpen, hoe kleiner de doos moet zijn.

Verhuistip 7:

Waardevolle elektronische apparatuur waar mogelijk in originele verpakking verhuizen

Verpak waardevolle elektronische apparaten in hun originele verpakking als je deze nog hebt. Gebruik anders dozen en doe hier beschermende vulling in. Wikkel een deken of laken om het voorwerp en plaats het in de doos. Doe extra vulling in de doos zodat computer /videorecorder vast zit. Pak snoeren apart in en geef aan waarvoor ze dienen. Doe ze in een plastic zak.

Verhuistip 8:

Bescherm glas en servies

Wikkel glaswerk, kopjes en borden apart in papier en stop ze in (kleine) dozen. Gebruik kleren of handdoeken om ze in tegen schokken te beschermen. De zwaardere spullen (borden) moeten onderaan in de doos. Rol tafelzilver in keukenpapier. Zet flessen altijd rechtop in verhuisdozen en pak geen scherpe dingen bij kwetsbare zaken. Geef op de dozen aan dat er breekbare spullen in zitten.

Verhuistip 9:

Verpak brandbare spullen apart

Brandbare of licht ontvlambare vloeistoffen en spuitbussen mogen niet worden ingepakt. Deze en op andere manier gevaarlijke stoffen kun je het beste apart houden. Verandering in temperatuur en druk kan lekkage of zelfs explosie veroorzaken. Als je ze toch inpakt en ze verwonden mensen, dan ben jij hiervoor aansprakelijk.

Verhuistip 10:

Verwijder lampen uit de lamp

Verwijder gloeilamp en lampenkap. Rol het snoer op. Gebruik geen krantenpapier maar keukenrol om de lampenkap in te wikkelen. Plaats de lampenkap rechtop in de doos. Decoratieve knoppen en dergelijke plak je vast aan de binnenkant van de doos waar de lampenkap inzit.

Verhuistip 11:

Verpak gordijnen en kleding in nette dozen en plastic zakken

Verpak kostbare kleden in nette dozen. Gordijnen, dekens en kleding kunnen ook goed in plastic zakken. Kleding kun je zo uit de kast in garderobe dozen hangen.

Verhuistip 12:

Plak medicijndoosjes dicht en houdt benodigde medicijnen apart

Plak de doosjes met plakband dicht. Steek ze in kleine dozen. Als je medicijnen nodig hebt, moet je het nodige apart houden voor de verhuisdag.

Verhuistip 13:

Pak spiegels en schilderijen voorzichtig in en bescherm ze met pakfolie

Pak spiegels, lijsten en schilderijen in en plaats ze op hun kant in zware, degelijke dozen. Spiegels, fotolijsten en schilderijen en andere breekbare spullen voorzichtig inpakken.

Bonus verhuistip:

Haal spullen uit je lades

Stop niet te veel in bureau- en kastlades, want dat kan schade veroorzaken. Verwijder breekbare voorwerpen en voorwerpen die kunnen lekken. Doe kastjes op slot en hou sleutel in de handbagage.

Pagina delen:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone